Wat is een email automation?

Wij proberen het altijd simpel en begrijpelijk te houden voor onze klanten. Het is niet voor niets dat wij alle techniek op ons nemen. Dat maakt het een stuk makkelijker allemaal. Zo proberen wij je ook een paar onnodig ingewikkelde begrippen bij te brengen. Lees hier onder wat email automation nu echt inhoud.

Wat is een Email Automation

Wat is Email Automation? Veel mensen verwarren Email Automation met Marketing Automation. En hoewel de termen erg veel op elkaar lijken zijn er toch flinke verschillen tussen de twee. Ja met zowel Email Automation als Marketing Automation kun je processen automatiseren, maar het verschil zit hem in welke processen je kunt automatiseren. En omdat software leveranciers graag met verschillende termen werken word zowel met Email Automation als Email Marketing Automation hetzelfde bedoeld.

Email Automation v.s Marketing Automation
Zoals ik in de introductie al aangaf zit het verschil tussen deze twee type van software hem in het feit welke processen geautomatiseerd kunnen worden. Zo is Email Automation gericht op het automatiseren, zoals de naam al een beetje verklapt, van email processen. Marketing Automation kan naast email processen het bredere marketing proces automatiseren.
Email Automation

Email Automation is dus het automatiseren van email processen, maar waar kun je dan aan denken. Het grote voorbeeld voor webwinkels en e-commerce bedrijven is het abandoned cart proces. In plaats dat jij als webshop eigenaar elke dag na moet gaan wie van je bezoekers hun winkelmandje heeft gevuld maar niet heeft afgerekend doet Email Automation software dat volledig automatisch voor jou.
Een ander voorbeeld waar iedereen die ooit een contact formulier heeft ingevuld op de website is de auto reply. Jij vult een contact formulier in en 2 minuten later krijg je een mailtje dat je bericht ontvangen is en er snel contact met je word opgenomen. Er zit echt geen servicemedewerker te wachten totdat hij jou deze mail kan toesturen, dit is een automatisch proces.

Marketing Automation

Waar Marketing Automation zich van Email Automation onderscheid is dat met Email Automation software het ophoud bij het versturen van de automatische reply. Marketing Automation software gaat een stap verder.
Als er een contactverzoek binnen komt en je gebruikt Marketing Automation software dan krijgt degene die het formulier invult inderdaad de automatische antwoordmail, maar achter de schermen gebeurt er veel meer. Zo kan er direct een deal aangemaakt worden voor dit contact, kan er een sales medewerker op de hoogte worden gesteld met een notificatie email. En het contact krijgt ook nog eens punten toegekend zodat bijgehouden word welke contacten de hoogste kans hebben om klant te worden.
Marketing Automation geeft dus de mogelijkheid om het hele marketing proces te automatiseren. Dit maakt de software vaak wat ingewikkelder om mee te werken, maar ook een stuk veelzijdiger.

Voor wie is Email Automation

Wanneer is Email Automation nou de beste keuze voor jouw bedrijf, en wanneer is de keuze voor Marketing Automation software beter. De belangrijkste vraag die je jezelf hiervoor kunt stellen is; welke processen wil ik automatiseren?
Is het antwoord op deze vraag dat je op een makkelijke en tijd efficiënte manier met je klanten en contacten in contact wilt blijven. Je nieuwe contacten wilt verzamelen met downloads en een band met je contacten op wilt bouwen waardoor ze trouwe klanten worden die regelmatig producten of diensten bij je afnemen. Dan is Email Automation de juiste keuze.
In deze categorie vallen webshops en e-commerce bedrijven, sportscholen, kennis platformen en merkennamen die hun bekendheid willen vergroten.

Email Automation uitbesteden

Is je interesse gewekt, en ben je benieuwd wat Email Automation voor jouw bedrijf kan betekenen. Maar ben je niet helemaal zeker hoe je dit zelf kunt opstarten, neem dan gerust eens vrijblijven contact op.
De visie achter Emailmarketing Manager is het betaalbaar en toegankelijk maken van Email Automation voor iedere ondernemer. Hiervoor heb ik een aantal services opgezet waarin je Email Automation kun uitbesteden, afhankelijk van de wensen die je hebt kun je de installatie uitbesteden, technisch geheel ontzorgt worden en totaal ontzorgt worden, van het technische tot en met je marketing plan. Klik hier voor meer informatie >>

Bekijk er snel nog een paar nu je er toch bent!

Wat is email marketing?

Simpel gezegd is email marketing de meest populaire manier van Direct Marketing. En met goede rede! Via de mail klanten en contacten directe een bericht sturen heeft namelijk veel voordelen.

Lees meer...

Wat is email marketing software?

Email marketing software is, zoals de naam al een beetje verklapt de software waar bedrijven hun email marketing activiteiten mee managen en uitvoeren. Ben je benieuwd welke soorten software er zijn? Lees dan snel verder.

Lees meer...

Wat is email marketing automation?

Email marketing automation software is een van de meest populaire vormen van software onder groeiende bedrijven. Waarom? Heel simpel, omdat hiermee allerlei processen geautomatiseerd kunnen worden. En om je bedrijf te groeien is het automatiseren van routinehandelingen cruciaal.

Lees meer...

Wat is email automation?

Met behulp van email automation kun je heel gemakkelijk communicatie met klanten automatisch laten verlopen. Je kunt hierbij denken aan abandoned cart processen, automatische antwoordmails voor te downloaden content of contact aanvragen, en ga zo maar door. Wat je er verder mee kunt, en hoe het zich verhoud tot marketing automation lees je hier.

Lees meer...

Wat is een email marketing service?

Email marketing service betekend vaak niet dat je service krijg bij je software. Bij Email marketing Manager word daar anders over gedacht. Lees hier hoe dit wordt gezien bij de verschillende aanbieders van software. Maar vooral ook hoe echte service er uit hoort te zien.

Lees meer...

Wat zijn email marketing tools?

Email marketing software, Email marketing service en Email marketing tools eigenlijk zijn het allemaal woorden voor hetzelfde. Lees snel verder wanneer je benieuwd bent wat een Email marketing tool voor jou bedrijf kan betekenen.

Lees meer...