Wat is een email marketing service?

Wij proberen het altijd simpel en begrijpelijk te houden voor onze klanten. Het is niet voor niets dat wij alle techniek op ons nemen. Dat maakt het een stuk makkelijker allemaal. Zo proberen wij je ook een paar onnodig ingewikkelde begrippen bij te brengen. Lees hier onder wat een email marketing service nu echt inhoud.

Wat is een Email marketing Service

Wat is een email marketing Service? Hoe het woord service hier word geïnterpreteerd kan nogal verschillen. De meeste softwareaanbieders denken dat wanneer ze software hebben ontwikkeld en deze aanbieden ze een email marketing Service hebben. Volgend deze definitie zijn email marketing programma, email marketing tools, email marketing platform, email marketing software of email marketing systeem ook allemaal hetzelfde.

Bij Emailmarketing Manger word hier anders over nagedacht. Ik vind namelijk dat bij het aanbieden van een service ook echt service hoort. En dit is dan ook precies waar Client Lab zich van de rest onderscheid.

Verschillende type Email Marketing Service

Zoals je in de introductie al kan lezen zien veel aanbieders van email marketing software zich als aanbieders van een service. Je betaalt een maandelijks bedrag om toegang te krijgen tot de software en daar houd de service wel op. Sommige bieden net wat meer service door voor de installatie te zorgen. Maar een echte Email Marketing Service, dat is zeldzaam.

“Doe het zelf” Email Marketing Service

Dit is veruit de grootste groep van aanbieders. Je betaalt een software producent voor het recht zijn software te gebruiken. Dan krijg je nog net toegang tot documentatie met uitleg hoe de software werkt en met geluk ook een support service. Maar verder moet je zelf alles uitzoeken.

Geïnstalleerde Email Marketing Service

Aanbieders die naast de software ook voor de installatie zorgen zie je niet vaak, maar ze zijn er wel. Bij deze aanbieders betaal je een bedrag voor de installatie van de software, en daar bovenop uiteraard de maandelijkse kosten voor het gebruik van de software. Een goed voorbeeld hiervan is Spotler, een software aanbieder van Nederlandse bodum.

Email Marketing Service, met service
En nu komen we bij de definitie hoe een Email Marketing Service door Emailmarketing Manager gezien word, een service mét service. Je krijgt toegang tot email marketing software. Maar daarbij heb je ook keuze uit verschillende maten van ondersteuning. Van het enkel laten installeren van de software tot het totaal uitbesteden van je email marketing. En dat is wat wij bij Emailmarketig Manger service noemen.
Waarom email marketing uitbesteden?

Waarom je email marketing uitbesteden? Dat is een goede vraag. En om deze vraag maar gelijk te tackelen, je verdiend het dubbel en dwars terug. Nu dat duidelijk is, waarom en wanneer ga je je email marketing uitbesteden.
De vraag waarom, is ook relatief makkelijk te beantwoorden. Doordat je een expert in de arm neemt die het werk voor je doet bespaar je flink wat tijd, haal je expertise in huis zonder dat je daar iemand voor hoeft aan te nemen en als het goed is verdiend je expert zichzelf natuurlijk weer terug ook.
De wanneer is een persoonlijkere vraag, en daarom moeilijker te beantwoorden. Vaak denken ondernemers er over na wanneer tijd een rol gaat spelen. Of ze hebben het echt niet meer, of ze realiseren zich dat hun eigen tijd beter besteed is aan andere zaken. Gebrek aan expertise is vaak ook een bepalende factor voor ondernemers om een expert in de arm te nemen.
Ben je benieuwd wat Emailmarketing Manager voor je kan betekenen? Klik dan hier voor meer informatie >>

Bekijk er snel nog een paar nu je er toch bent!

Wat is email marketing?

Simpel gezegd is email marketing de meest populaire manier van Direct Marketing. En met goede rede! Via de mail klanten en contacten directe een bericht sturen heeft namelijk veel voordelen.

Lees meer...

Wat is email marketing software?

Email marketing software is, zoals de naam al een beetje verklapt de software waar bedrijven hun email marketing activiteiten mee managen en uitvoeren. Ben je benieuwd welke soorten software er zijn? Lees dan snel verder.

Lees meer...

Wat is email marketing automation?

Email marketing automation software is een van de meest populaire vormen van software onder groeiende bedrijven. Waarom? Heel simpel, omdat hiermee allerlei processen geautomatiseerd kunnen worden. En om je bedrijf te groeien is het automatiseren van routinehandelingen cruciaal.

Lees meer...

Wat is email automation?

Met behulp van email automation kun je heel gemakkelijk communicatie met klanten automatisch laten verlopen. Je kunt hierbij denken aan abandoned cart processen, automatische antwoordmails voor te downloaden content of contact aanvragen, en ga zo maar door. Wat je er verder mee kunt, en hoe het zich verhoud tot marketing automation lees je hier.

Lees meer...

Wat is een email marketing service?

Email marketing service betekend vaak niet dat je service krijg bij je software. Bij Email marketing Manager word daar anders over gedacht. Lees hier hoe dit wordt gezien bij de verschillende aanbieders van software. Maar vooral ook hoe echte service er uit hoort te zien.

Lees meer...

Wat zijn email marketing tools?

Email marketing software, Email marketing service en Email marketing tools eigenlijk zijn het allemaal woorden voor hetzelfde. Lees snel verder wanneer je benieuwd bent wat een Email marketing tool voor jou bedrijf kan betekenen.

Lees meer...